Monday, March 30, 2015

It's holy week!

I admit to not being religious but I love the observing the season of lent. I am a sucker for traditions "holy week" is filled with it. 


Today is Holy Monday and I couldn't help but wish that I am in the Philippines right now. Ibang-iba kasi ang pakiramdam ng holy week doon eh. Ang saya, ang kulay. Dito parang wala lang talaga (though people here 'celebrate' Easter). Buti nga ginawa pa nilang holiday ang Good Friday eh. Second holy-week-in-Canada ko na ito so I know.

Oh how I miss my mother terribly. We used to watch the Holy Wednesday and Good Friday processions together for 33 years. I feel guilty na iniwan ko siya. I am hoping na someday, magkasama uli kami sa holy week kaso parang hindi ko kakayaning umuwi sa Pilipinas kapag summer dahil sa sobrang init.

Anyway, we are going to my aunt's place in Bristish Columbia this coming Good Friday. Ford got bored and wanted to do a long drive this coming long weekend. Para daw kunwari nasa Pilipinas lang kami at uuwi sa probinsya dahil Mahal na Araw. Kaloka, hanggang ganito na lang kami -- papretend-pretend. 


No comments:

Post a Comment